3. Earnewâld Jan Durkspolder

Aantal km : 7
Tijdsduur : 2.5 uur
Startpunt(en) :

Pettebosk
Koaidijk 10, 9264 TG Earnewald

Overdraagplaats(en) :       geen

 

De Jan Durkspolder is een waar paradijs voor allerlei soorten foeragerende- en pleisterende vogels. Ook voor kanoërs is de Jan Durkspolder en de route er naar toe een bijzondere beleving. 

U gaat vanaf het startpunt bij de Manjepetswei linksaf. Volg de vaart tot u niet verder kunt; houd links aan onder de bruggetjes door. Ga aan het eind rechtsaf en direct de eerste vaart rechts in. Volg deze vaart de Manjepetswei onder door tot aan de Geau. Ga hier linksaf, direct rechts de weg onderdoor en weer rechtsaf. Blijf langs de weg, neemde 2e vaart linksaf, langs de Jan Durkspolder. Volg deze vaart in zijn geheel tot aan de bocht naar rechts. Blijf rechtdoor gaan tot u bij de overdraagplaats langs de Headamsleat komt. Draag niet over, maar houd de vaart rechts aan. Volg de vaart langs de polder, waar u onder andere nog een overdraagplaats passeert. Ga de brug onder de Geeuw door en houd links aan. Volg de vaart tot aan de splitsing, waar u op de Lytse Mear komt. De vaart waar u vanaf komt is de enige vaart naar de Lytse Mear, dus om verder te gaan gaat u terug richting de brug over de Geeuw. Ga voor de brug linksaf.
Ga rechts af na de eerste kruising en volg de vaart. Nadat u parallel aan de Geeuw gekomen bent, neemt u de eerste afslag links, richting de Manjepetswei. Volg de vaart tot aan het eind, ga linksaf en na 30 meter direct weer linksaf, terug naar de Manjepetswei. Voor de weg rechtsaf en na de wandelsteiger rechtsaf, terug naar het startpunt.
Cartografie: © 2011 Herman Dorgeloo